Hetta upp en torr stekpanna. Täck botten med havregryn/bovete & havrekärnor, rosta tillsammans med kanel, vaniljpulver och kardemumma några minuter.
Tillsätt valfria frön, nötter & lite honung/dadelsirap eller agavesirap. Rör om hastigt,
rosta granolan ytterligare någon minut och toppa med tex. kokoschips, riven kokos eller torkad frukt. Låt svalna utspritt i stekpannan och förvara sedan i en skål eller glasburk.
Vi brukar variera och blanda i vad vi har hemma. Pumpakärnor, sesamfrön, amaranthpuffar/hirspuffar, valnötter, hasselnötter, kokoschips, vaniljpulver & gojibär eller mullbär.
Vill man göra en större mängd på en gång kan man rosta i flera stekpannor eller i ugnen (att rosta i ugnen är svårare, man måste passa, vända runt och det blir lätt bränt).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.