måndag 18 maj 2015

Snabb granola i stekpanna

Snabb granola i stekpanna 
Hetta upp en torr stekpanna. Täck botten med havregryn/bovete & havrekärnor, rosta tillsammans med kanel, vaniljpulver och kardemumma några minuter. 

Tillsätt valfria frön, nötter & lite honung/dadelsirap eller agavesirap. Rör om hastigt, 
rosta granolan ytterligare någon minut och toppa med tex. kokoschips, riven kokos eller torkad frukt. Låt svalna utspritt i stekpannan och förvara sedan i en skål eller glasburk. 

Vi brukar variera och blanda i vad vi har hemma. Pumpakärnor, sesamfrön, amaranthpuffar/hirspuffar, valnötter, hasselnötter, kokoschips, vaniljpulver & gojibär eller mullbär. 

Vill man göra en större mängd på en gång kan man rosta i flera stekpannor eller i ugnen (att rosta i ugnen är svårare, man måste passa, vända runt och det blir lätt bränt). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.