måndag 21 september 2015

Grönkålschips på två sätt

Grönkålschips i stekpanna 
grönkålsblad 
salt/örtsalt
kokosolja (valfritt) 

Fyll en stekpanna med grönkålsblad, salta och låt bladen gå på låg till  medelvärme tills de torkar upp och blir krispiga (tar ca 10-15 min). 

Grönkålschips i ugn 
ca 200g grönkålsblad (svartkål går också fint) 
1/2 msk olja (ex. olivolja eller kokosolja) (valfritt) 
salt/örtsalt (ingefära, tahini eller annan smaksättning) 

Blanda runt grönkålen med lite salt, olja och ev. smaksättning. 
Sprid ut kålen på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta kålbladen i ugnen på 180-200 grader, ca 10 minuter. Passa så att de inte blir brända. 

Har man lite tid är det bättre att torka dem i torkugn eller köra dem på lite lägre temperatur under en längre tid i ugnen. Vi brukar köra 40-50 grader i torkugnen för att behålla mer näring. 
I vanlig ugn kan man köra 100-125 grader med en sked i ugnsluckan ca 20 minuter eller längre tid på lite lägre temperatur (tiden varierar lite beroende på ugnen och hur mycket kål man har på plåten). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.