Nyttigare kanelbullar (receptet ger 14-16 st)
Deg
4 ägg (spara ev. lite äggvita till pensling).
3-4 msk valfri sötning (kokossocker, stevia eller 1-2 msk honung/agavesirap).
1,5 dl mandelmjöl & 1/2 kokosmjöl
1 dl valfri mjölk eller grädde (mandelmjölk)
2,5 msk fiberhusk (2,5-3 msk phsylliumhusk).
2 tsk bakpulver
1,5 tsk kardemumma
1 krm vaniljpulver
Fyllning
70-100g smör eller kokosolja
1 msk kanel
1-2 msk valfri sötning
vaniljpulver och gärna lite kardemumma.
Sätt ugnen på 175 grader, vispa ägg och sötning ett par minuter så det blir riktigt pösigt.
Blanda alla torra ingredienser, tillsätt dem och mjölken i äggsmeten, låt svälla 5-10 minuter.
Förbered fyllningen genom att smälta smöret och blanda ner kanel, vaniljpulver, kardemumma och sötning.
Bred ut bulldegen till en rektangel på ett bakplåtspapper, låt degen stå någon minut och pensla sedan på fyllningen (spara lite av fyllningen till pensling).
Rulla ihop degen med hjälp av bakplåtspapperet, dela den i 16 bitar, lägg bitarna i formar (gör inget om det blir lite kladdigt, det går att fixa till när de väl ligger i formarna).
Pensla bullarna med smör, ägg, strö på mandelspån och grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter tills bullarna känns klara och har fått fin färg.