torsdag 30 april 2015
Krämig havregrynsgröt
måndag 27 april 2015
Raw boveteyoghurt
fredag 24 april 2015
I kylskåpet, frysen & svalen
Kokosgrädde & kokosmjölk på tetra och på burk. (ett måste i kylen).
Tomatpuré av fin kvalitet (mutti har en bra).
Jinnedals vaniljpanacotta
måndag 20 april 2015
Jinnedals ostkaka
torsdag 16 april 2015
Bakad purjolök med getost
Stek purjolöken i bitar på låg värme eller baka den hel i ugnen på ett bakplåtspapper (225.grader i ca 20 minuter tills den blir mjuk och mörknar).
tisdag 14 april 2015
Jinnedals bästa knäckebröd
lördag 11 april 2015
Snabba Raw-Food tillbehör
fredag 10 april 2015
Bästa Bovetegranolan
Bästa Bovetegranolan
1/2 -1 dl dadelpuré (ca 6 st dadel, 2 msk vatten, 2-3 tsk kanel, 1-2 tsk kardemumma: blötlägg & mixa)
2-3 dl glutenfria havregryn
1-1,5 dl helt bovete (blötlagt och gärna groddat)
2 dl frön/nötter (gärna blötlagda) (valfritt kan tillsättas efteråt)
Blötlägg bovetet 6 h (skölj & grodda gärna bovetet ca 1-2 dagar).
Mixa dadelpuren och blanda den med bovetet och havregrynen, sprid ut på bakplåtspapper och torka i torkugn eller vanlig ugn på låg temperatur.
När granolan är helt torr och har svalnat kan man blanda den med ex. Kokoschips, kakaonibs, mullbär/gojibär & frön eller nötter om man inte hade med det vid torkningen.
Tips:
Gör dubbel sats, den kommer ta slut fort......
Dadelpuré kan ersättas med mindre mängd honung, agavesirap eller liknande sötning.
Variera kanel & kardemumma med kakao, vanilj eller lakritspulver.
Tillsätt rester av ex mandelpulpa, smaksätt med kokos & vaniljpulver.
onsdag 8 april 2015
Kikärtor i kokosmjölk
tisdag 7 april 2015
Jinnedals kesobröd med frön
200g keso (ej Keso Mini)
2 ägg
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2 dl vatten
1 dl pofiber
1,5 dl kruskskli/fibrex (för glutenfritt välj fibrex, 1 dl räcker)
1/2 dl 30g linfrön
1/2 dl 30g solrosfrön
1/2 dl 30g pumpafrön
salt, örtsalt
torsdag 2 april 2015
Jinnedals bananbröd
1 msk chiafrön eller 1 msk riven kokos
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
150g keso
2 ägg
2 st mogna bananer ca 175g
2 krm vaniljpulver och ev 1-2 msk valfri sötning