Blomkålsbiff
400g 600g blomkål (1/2 Blomkålshuvud )
2 ägg (för vegan uteslut eller ersätt med chiaägg eller tex. kikärtor).
4 msk valfritt mjöl (ex. 2 msk Havremjöl/bovetemjöl, 1 msk kokosmjöl & 1-2 msk nötmjöl/pofiber/mald fibrex eller lite mer mjöl)
1 tsk Fiberhusk
1 st riven vitlöksklyfta/ lite salladslök eller 1/2-1 tsk mald kummin (valfritt)
salt/örtsalt
Sesamfrön eller hampafrön till "panering " (valfritt)
Mixa blomkålen till risliknande konsistens, blanda mjölsorterna med kryddor och fiberhusk.
Knäck i äggen, sikta i mjölet och blanda smeten noga.
Låt smeten stå minst 10 minuter. Lägg i lite mer mjöl om smeten känns för lös.
Forma biffar, strö på lite frön och stek biffarna på medelvärme i en smord stekpanna (ca 5-7 minuter på varje sida tills biffarna har fått en bra krispig yta).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.