Chokladfudge med smak av apelsin
2- 2,5 dl nötmjöl/malda solrosfrön (cashew/mandelmjöl, malda nötter/fröer (minst 100g).
2 krm vaniljpulver
apelsinzest från 1 st eko apelsin (1-1,5 msk).
4 msk kakao (ca 25g)
2- 3 msk valfri flytande sirap/sötning (30-35g)
2- 3 msk kokosolja med eller utan smak (25-30g)
1- 2 krm himalayasalt
Använd nötmjöl eller mixa nötterna till nötmjöl eller med lagom mycket bitar.
Rör ihop kakao, vaniljpulver, salt, sötning, kokosolja & apelsinzest.
Tillsätt nötmjölet & rör tills smeten går ihop så att den lätt kan tryckas ut och formas på ett bakplåtspapper.
Forma smeten till en rektangel, pudra med lite kakao eller kokosmjöl om smeten är för kladdig. Toppa med tex. smält raw-choklad & lite havssalt. Ställ i kylen tills fudgen och chokladen stelnar.
(Förvaras bäst i kyl eller frys).
Chokladfudge med smak av nutella
2- 2,5 dl mixade hasselnötter (eller 1 dl hasselnötter & 1dl solrosfrön (minst 100g)
2 krm vaniljpulver
4 msk kakao (ca 25g)
2- 3 msk valfri flytande sirap/sötning (25-35g)
2- 3 msk kokosolja med eller utan smak (25-30g)
1- 2 krm himalayasalt
Tillred som ovanstående recept.
Toppa med smält choklad, kakaopulver eller hackade hasselnötter.
Egen raw choklad till topping: smält försiktigt & rör ihop 2 msk kokosolja 2-3 msk kakao, lite sötning och lite salt. Häll chokladen över fudgen toppa gärna med lite salt och låt stelna i kylen en stund innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.