Jo's raw cheesecake (ger ca 4 portioner/ en mindre pajform eller några portionsformar/muffinsformar)
Förslag på botten:
Enkel chokladbotten- 2 dl havremjöl (mixade/malda havregryn), 2 msk kokosmjöl, 2-3 msk kokosolja, 2-3 msk kakao, 2-3 msk agavesirap. Arbetas ihop till en deg!
Nötbotten- 2 dl mandlar/mandelmjöl (blandade nötter/fröer), 6-10st dadlar, 2-3 msk kakao. Mixas med lite kokosolja eller nötsmör!
Fyllning
2 st större bananer (ca 200g) (eller 1 st banan & ca 1 dl extra kokosgrädde)
1 dl kokosgrädde (eller det krämiga feta lagret på kokosmjölk)
3-4 msk nötsmör (50g) 2 msk sötning (några dadlar/dadelpuré eller valfri sirap)
2 msk smält kokosolja
1 krm salt, 1 krm vaniljpulver & 1 tsk macapulver (valfritt)
Tryck ut botten i tex. pajformar eller muffinsformar. Ställ i frysen för att stelna.
Till fyllningen blir det bäst om man har alla ingredienser till rumstempurerede och mixar noga till en slät kräm.
Bred ut fyllningen i formarna och ställ i frysen för att stelna. Ta ut i rumstemperatur ca 40 minuter innan servering. Toppa cheesecaken med tex. hackade nötter, kakaonibs eller smält raw choklad.
Tips:
- Gillar man inte banan kan man ersätta dem med 2 dl blötlagda cashewnötter.
- Gör en avokadokräm och bred på som ett tredje lager. Mixa: 1 st avokado, 1,5 msk smält kokosolja
2 msk agavesirap/honung eller några dadlar, 3 msk kakao, 2 krm vaniljpulver.