Hasselnötstårta med smält choklad
10 st dadlar
ca -3 msk vatten
1 tsk fiberhusk
2-3 dl hackade hasselnötter 2 msk kokosmjöl
1 dl nötmjöl eller havremjöl
1 msk kokosolja.
(ev lite salt, macapulver, vaniljpulver).
Mixa dadlar, vatten & fiberhusk till en slät puré. Smaksätt ev med lite salt, vanilj och/eller macapulver.
Rör ihop dadelpuren med hackade nötter, kokosolja, kokosmjöl & nötmjöl.
Pudra en mindre pajform eller några portionsformar med kakao och bred ut fyllningen i formarna. (Kyl smeten en stund om den är för kladdig).
Smält choklad eller gör egen raw-choklad genom att smälta ca 2 msk kokosolja, 1 msk sötning och 1-2 msk kakao.
Toppa med den smälta chokladen, lite salt & hackade nötter. Ställ tårtan en stund i kylen för att stelna.
Servera som den är eller tex. med bär, bananglass eller vispad kokosgrädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.