onsdag 4 januari 2017

Hasselnötstårta med smält choklad

Hasselnötstårta med smält choklad
10 st dadlar 
ca -3 msk vatten 
1 tsk fiberhusk 
2-3 dl hackade hasselnötter 
2 msk kokosmjöl 
1 dl nötmjöl eller havremjöl 
1 msk kokosolja. 
(ev lite salt, macapulver, vaniljpulver). 

Mixa dadlar, vatten & fiberhusk till en slät puré. Smaksätt ev med lite salt, vanilj och/eller macapulver. 
Rör ihop dadelpuren med hackade nötter, kokosolja, kokosmjöl & nötmjöl. 
Pudra en mindre pajform eller några portionsformar med kakao och bred ut fyllningen i formarna. (Kyl smeten en stund om den är för kladdig). 

Smält choklad eller gör egen raw-choklad genom att smälta ca 2 msk kokosolja, 1 msk sötning och 1-2 msk kakao. 

Toppa med den smälta chokladen, lite salt & hackade nötter. Ställ tårtan en stund i kylen för att stelna. 
Servera som den är eller tex. med bär, bananglass eller vispad kokosgrädde. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.