torsdag 23 februari 2017

Raw paj eller pizzabotten

Botten
2 dl fröer/nötter (ex. 1 dl pumpa & 1 dl solros) blötlägg över natt
200g valfri grönsak (ex. 2 st morot, 1/2-1 st zucchini, sötpotatis, blomkål eller liknande). 
1 msk olja (kallpressad eko olivolja). 
salt 

Blötlägg fröer/nötter + en nypa salt och vatten i kyl under natten. Skölj noga bort blötläggningsvattnet. 
Mixa allt till en deg, smörj några små eller en större (20 cm) form med lite olja och tryck ut degen i formen. 

Torka i torkugn ca 4-5h (vi brukar torka 45 min på 63 grader och sedan resterande tid på 42-48 grader). 


Toppa pizzabotten eller pajen med valfria grönsaker, örter & tex. mosad avokado/sötpotatis, gulbetshummus, pesto, kikärtshummus eller raw cream cheese. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.