torsdag 2 mars 2017

Rödbetsbullar

Vegan rödbetsbullar 

1 st stor morot 

3 st medelstora rödbetor 

1 dl havremjöl (malda havregryn eller boveteflingor) 

1 msk kokosmjöl 

1 tsk fiberhusk 

1 msk chiafrön eller linfrömjöl 

3 msk hackad basilika 

ramslök eller vitlök 

örtsalt/himalayasalt 


Finriv eller mixa rödbetor och morot i en matberedare. 

Tillsätt resterande ingredienser och låt smeten svälla 15-30 min. 


Forma bollar, stek dem i  kokosolja eller lägg bullarna på en plåt och baka dem i ugnen på 150-175 grader ca 25 minuter. Gör gärna dubbel sats och kör en hel plåt om om du tillagar bullarna i ugnen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.