Rödbeta
2-3 st rödbeta
2-4 st morot
ingefära, citron (ca 3-4 cm och 2-3 msk eko citron)
1-2 st äpple (kan uteslutas men ger bra smak)
Variera och tillsätt 1-2 st palsternackor, några selleristjälkar, lite grönkål eller byt äpple mot ekologiska gröna druvor.
Selleri
4 st selleristjälkar
1 st päron
1/2 gurka
lime, mynta
Morot
2-3 st morot
3-4 st selleri
ingefära, citron
Äpple mynta
Valfria äpplen
myntablad
(Viktigt att alltid föredra att använda ekologiska livsmedel och grönsaker i säsong).
Tips:
Rödbeta, palsternacka & morotspulp som blir över är perfekt att använda till vegbiffar eller puckar.
ca 4 dl Pulp+ 2 dl vatten +något som binder (ex. någon tsk chiafrö/fiberhusk, kikärtor/bönor/bovetegryn/havremjöl/nötmjöl)
Blanda pulpen, låt stå i kyl en stund. Forma smeten till små biffar och stek i en teflonpanna eller torka i torkugn 5-6h.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.