onsdag 2 augusti 2017

Slow Juice Recept

Rödbeta 
2-3 st rödbeta 
2-4 st morot
ingefära, citron (ca 3-4 cm och 2-3 msk eko citron) 
1-2 st äpple (kan uteslutas men ger bra smak)

Variera och tillsätt 1-2 st palsternackor, några selleristjälkar, lite grönkål eller byt äpple mot ekologiska gröna druvor. 
 
Selleri
4 st selleristjälkar 
1 st päron 
1/2 gurka 
lime, mynta 

Morot 
2-3 st morot 
3-4 st selleri 
ingefära, citron 

Äpple mynta 
Valfria äpplen 
myntablad 

Vi använder Hurom Slow Juicer tredje generationen som även kan användas för att göra nötmjölk, smoothies, glass och sorbet. 
(Viktigt att alltid föredra att använda ekologiska livsmedel och grönsaker i säsong). 

Tips: 
Rödbeta, palsternacka & morotspulp som blir över är perfekt att använda till vegbiffar eller puckar. 
ca 4 dl Pulp+ 2 dl vatten +något som binder (ex. någon tsk chiafrö/fiberhusk, kikärtor/bönor/bovetegryn/havremjöl/nötmjöl) 
Blanda pulpen, låt stå i kyl en stund. Forma smeten till små biffar och stek i en teflonpanna eller torka i torkugn 5-6h.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.