Snabb pepparkaksfudge (receptet ger ca 15 mindre knäck eller pralinformar).
2 msk kokosolja
3 msk mandelsmör
1 krm vaniljpulver (eller nypa macapulver).
1 msk valfri sötning honung/yacon, kokosnektar
1/2-1 tsk pepparkakskryddor (nejlika, kanel, ingefära, kardemumma).
Liten nypa salt
Smält allt försiktigt på ettan på spisen eller över vattenbad. Måtten är inte så noga, smaka av smeten och tillsätt pepparkakskryddor och sötning.
2 msk kokosolja
3 msk mandelsmör
1 krm vaniljpulver (eller nypa macapulver).
1 msk valfri sötning honung/yacon, kokosnektar
1/2-1 tsk pepparkakskryddor (nejlika, kanel, ingefära, kardemumma).
Liten nypa salt
Smält allt försiktigt på ettan på spisen eller över vattenbad. Måtten är inte så noga, smaka av smeten och tillsätt pepparkakskryddor och sötning.
Häll upp smeten i knäck eller pralinformar. Låt stelna i kyl eller frys.
Smälter i rumstemp så de förvaras i kyl/frys. Serveras bäst kalla.
Smälter i rumstemp så de förvaras i kyl/frys. Serveras bäst kalla.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.