måndag 29 januari 2018

Raw praliner med smak av mint & choklad

Raw mintchoklad (receptet ger ca 15 st mindre praliner).
2-3 msk kokosolja eller blandat kokosolja & kakaosmör. 
2 msk raw kakao (ekologisk kakao av bra kvalitet funkar också) 
2 droppar pepparmyntsolja (finns att köpa på Apoteket). 
1/2-1,5 msk valfri sötning (honung/yaconsirap/kokossocker eller liknande). 
nypa salt. 

Smält försiktigt alltihop över ett vattenbad eller på ettan på spisen. Häll upp i pralin eller knäckformar. Toppa med något kul & låt stelna i kyl eller frys. 

Smälter ganska fort i rumstemp så förvaras bäst i frys och tas ut precis innan servering. 

-Tips : gör dubbel sats och häll all smet i en större form för att göra chokladbark och bryta bitar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.